Thursday , December 1 2022

Yelle – nytt album och konserter i Skandinavien

Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te voir” och räknas idag som ett av de största namnen på den franska elektroniska scenen.

Nu är deras fjärde album, L’Ère du Verseau, ute och i vanlig ordning handlar det om en smart mix av snygga syntmelodier, technofierad pop, grime och digital funk. Både modernt och retro på samma gång.

Yelle är inbokad till Lille Vega i Köpenhamn den 9 december, John Dee i Oslo den 10 december och Debaser i Stockholm den 11 december. Det är bara att hålla tummarna för att konserterna går att genomföra. 

I vilket fall som finns det all anledning att lyssna in sig på L’Ère du Verseau. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!