Yelle – nytt album och konserter i Skandinavien

Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te voir” och räknas idag som ett av de största namnen på den franska elektroniska scenen.

Nu är deras fjärde album, L’Ère du Verseau, ute och i vanlig ordning handlar det om en smart mix av snygga syntmelodier, technofierad pop, grime och digital funk. Både modernt och retro på samma gång.

Yelle är inbokad till Lille Vega i Köpenhamn den 9 december, John Dee i Oslo den 10 december och Debaser i Stockholm den 11 december. Det är bara att hålla tummarna för att konserterna går att genomföra. 

I vilket fall som finns det all anledning att lyssna in sig på L’Ère du Verseau. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!