Daft Punk lägger av

Idag meddelande Daft Punk att de lägger av, något som Pitchfork var först att rapportera om. Den franska dansduon gav beskedet i en åtta minuter lång video med titeln “Epilogue”. Beslutet bekräftas av bandets pr-person Kathryn Frazier.

Daft Punk debuterade med Homework 1997 ett album som räknas som en milstolpe för den elektroniska dansmusiken. På uppföljaren Discovery från 2001 hade de båda medlemmarna börjat använda sig av den robotutstyrsel som sedan dess har förknippats med dem.
De två medlemmarna Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo startade gruppen eller DJ-duon i Paris 1993 och har under åren gett oss oförglömliga elektroniska låtar som “Around the World”, “One More Time”, “Harder, Better, Faster, Stronger” och den senaste stora hiten”Get Lucky” från 2013 års album Random Access Memory.
Vi ska heller inte glömma borta att gruppen 2016 medverkade på låtarna “Starboy” och “I Feel It Coming” tillsammans med The Weekend vilka båda blev stora hits.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …