Saturday , August 20 2022

Ny singel från norska Piston Damp

Ni har väl inte missat att det norska elektropopfenomenet Piston Damp har gett ut en ny singel? 

Duon – bestående av Jonas Groth (sångare, låtskrivare, producent och dessutom viktig kugge i sin bror Stephans band, Apoptygma Berzerk) och Truls Sønsterud (arrangör, keyboardist och låtskrivare) – släppte i höstas sin debutsingel, ”Something In Me”, som möttes av fin kritik på musiksajterna.

Nu är uppföljaren,  ”Loose Ends”, här. 

Det handlar om en snygg och melodiös poppärla, som faktiskt skrevs redan i början av 2000-talet, men slutfördes först i höstras. 

På singeln hittar vi även den dansanta b-sidan ”Don’t”, där Computorgirl (Benedicte Sveinsson) bidrar med sin röst, och fyra sköna remixer.  

Mycket trevligt, eller vad säger ni? En annan god nyhet från samma familj är att Stephan Groth har ett nytt Apoptygma Berzerk-album på gång. 

Norge er fantastisk, ikke sant? 

Köp Piston Damps nya singel här eller lyssna via strömningstjänsten nedan:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Apoptygma Berzerk – SDGXXV

Apoptygma Berzerks nya album SDGXXV är inte bara en remixskiva. Nej, det handlar om nyinspelningar …