Monday , August 15 2022

Anna Öberg bjuder på snygg musikvideo

I sin mycket ambitiösa och kreativa recension av Anna Öbergs senaste album, Varelser inuti, berättar Zeros Richard Hansson om hur ”referenserna till Depeche Mode står som spön i backen”, ”det låter både Emulator och Hansa” och ”trots textrader som skvallrar om betongkroppar är det mer dada än body”. 

Ett av spåren som, med sin smarta ljudbild och medryckande refräng, utmärkt förkroppsligar vad Richard Hansson beskriver är ”Handen eller hjärtat”.  

Anna Öberg har nu gjort en snygg och fantasieggande video till låten. Du ser den här! 

Om du ännu inte lyssnat på Varelser inuti – gör det!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!