Lustans Lakejer släpper singeln “Lyx”, ute 27 december

Nu är Lustans Lakejer tillbaka med singeln “Lyx” som släpps digitalt den 27 december och i en begränsad vinylupplaga i slutet av februari. På vinylupplagans b-sida finns Kinde/Wolgers-kompositionen “Trubbel i Teheran”, en av de sista låtar Tom hann medverka på. De övriga kommer att ligga på det album som bandet planerar att släppa under hösten 2021.

Den 3 november nåddes Lustans Lakejer och alla vi andra av det ofattbart tragiska beskedet att gruppens bandmedlem Tom Wolgers hade gått bort.

– Bara några få dagar tidigare hade vi slutfört arbetet med vår nya singel “Lyx” säger Johan Kinde i ett pressmeddelande.

En sång Johan Kinde hade skrivit något år tidigare om en svunnen kärlek, men som redan hade fått en ny innebörd på grund av den rådande pandemin.

– Nu fick den ytterligare en dimension. Textraderna “Lyx att leva, Lyx att finnas till” känns vintern 2020/21 inte bara som ett lustfyllt minne av en ex-flickvän, utan som en hyllning till själva livet, fortsätter han.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Julian Brandt – “AI: (Stephen Hawking Version)”

Han är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby.  Han har samarbetat med …