Sunday , January 24 2021

Tom Wolgers har lämnat oss (1959-2020)

Lustans Lakejer gick precis ut med följande mycket sorgliga meddelande på sin Facebooksida:

”Kära Vänner.

Lustans Lakejer har idag nåtts av ett ofattbart tragiskt besked. Vår älskade broder Tom Wolgers har efter en tids sjukdom gått bort. 

Vi saknar just nu ord för att beskriva den sorg vi känner, men vi tror att Tom – var han nu än befinner sig – skulle uppskatta om ni ikväll spelade ert favoritstycke av hans verk och drack ett glas gott rött vin till hans ära.  

Major Tom 4-ever. 

/LL”

Tom Wolgers, som föddes 1959 i Stockholm, fyllde en viktig funktion i Lustans Lakejers karaktäristiska sound med sina smarta syntslingor. 

Han musicerade även i konnässörsbandet Mockba Music, tillsammans med Johan Vävare, och bildade duon Paris Bis med Irma Schultz. 

Ovanpå detta var han fotomodell och har komponerat musik till konstutställningar, bland annat Stockholmssviten, som visades på Moderna Museet.

Tom Wolgers var son till poeten, skådespelaren och konstnären Beppe Wolgers. 

Zero Magazine fäller en tår och kommer att spela ”Rendez-vous i Rio”, ”Stilla nätter”, ”Män av skugga” och inte minst storslagna ”Paradisets portar” i kväll. 

Stort tack för allt, Tom!    

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Livepremiär för ny Lustans Lakejer-låt på lördag!

På lördag, den 27 juni, livestreamar Lustans Lakejer en konsert från KB i Malmö. Det …