Tom Wolgers har lämnat oss (1959-2020)

Lustans Lakejer gick precis ut med följande mycket sorgliga meddelande på sin Facebooksida:

”Kära Vänner.

Lustans Lakejer har idag nåtts av ett ofattbart tragiskt besked. Vår älskade broder Tom Wolgers har efter en tids sjukdom gått bort. 

Vi saknar just nu ord för att beskriva den sorg vi känner, men vi tror att Tom – var han nu än befinner sig – skulle uppskatta om ni ikväll spelade ert favoritstycke av hans verk och drack ett glas gott rött vin till hans ära.  

Major Tom 4-ever. 

/LL”

Tom Wolgers, som föddes 1959 i Stockholm, fyllde en viktig funktion i Lustans Lakejers karaktäristiska sound med sina smarta syntslingor. 

Han musicerade även i konnässörsbandet Mockba Music, tillsammans med Johan Vävare, och bildade duon Paris Bis med Irma Schultz. 

Ovanpå detta var han fotomodell och har komponerat musik till konstutställningar, bland annat Stockholmssviten, som visades på Moderna Museet.

Tom Wolgers var son till poeten, skådespelaren och konstnären Beppe Wolgers. 

Zero Magazine fäller en tår och kommer att spela ”Rendez-vous i Rio”, ”Stilla nätter”, ”Män av skugga” och inte minst storslagna ”Paradisets portar” i kväll. 

Stort tack för allt, Tom!    

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Julian Brandt – “AI: (Stephen Hawking Version)”

Han är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby.  Han har samarbetat med …