Thursday , January 21 2021

Jacob Hellman är tillbaka med en ny singel!

1989 släppte han, 23 år gammal, det hyllade debutalbumet …och stora havet och blev Jakob Hellman med hela svenska folket. Men istället för att låta framgångarna bli en avfyrningsramp mot en strålande karriär försvann han från allmänhetens ljus och har sedan dess hållit en förhållandevis låg profil.

Men nu släpper Jacob Hellman, lite som en blixt från klar himmel, sina första egna låtar på 31 år (!) i form av dubbelsingeln ”Jag kan inte säga hejdå till dig”/”Jag går in nånstans och känner mig utanför”. 

Inte nog med det. I januari kommer den svenska pophistoriens kanske mest efterlängtade uppföljaralbum: Äntligen borta.

I en nyligen publicerad intervju med Aftonbladet berättar Jacob Hellman att hans tidigare handlingsförlamande prestationsångest släppt, eftersom han fått större distans till sitt skapande: 

”Livet har fått andra ingredienser. Allt står inte längre och faller med musiken…”

Zero Magazine ger en stor tumme upp för Jacobs mod att våga utmana sig själv och ser verkligen fram emot den nya fullängdaren i januari.

Missa inte Jacob Hellman i TV4:s Så mycket bättre, som drar i gång om en vecka.   

Läs förresten gärna också vår stora intervju från ifjol med Jacob! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Robert Smiths from The Cure eats Ice-cream

Eis Eis, Baby!

Bianca Ingrosso har en miljon följare och tjänar sjusiffriga belopp varje år. Zero Magazine har …