Wednesday , June 12 2024

Fon Restorff – “Nachtchirurg”

Häromåret introducerade Zero Magazine det lika avantgardistiska som hemlighetsfulla projektet Fon Restorff, som då bjöd på en ”industrimusikal”.

Vad har hänt sedan dess?

Jo, Fon Restorff gjorde sig redo att tälja guld. Inte 24 karat, men åtminstone kattguld. Men kattguldet blev till kattsand i form av permitteringar och arbetslöshet. 

Nu är bandmedlemmarna färre och deras studio är uthyrd till gubbrockare och dansband för att rädda ekonomin. För att själva kunna spela in behöver Fon Restorff göra livetagningar på nätterna.

Nya “Nachtchirurg” är resultatet av dessa nattliga exerciser. Bandet själva beskriver den som “flås, falsetter och lite morrande på slutet. Låten är i grunden en dekonstruerad slasherklassiker från 70-talet.”

Zero Magazine hittar referenser till Rammstein, Queen, Radiohead, Rush och en massa andra band. Lite som en tjugorätters buffé körd i en mixer och serverad som puré. 

Enastående unikt. Lyssna eller ångra dig resten av veckan! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Feuerschwanz – stöper om ”Gimme! Gimme! Gimme!” till humoristisk medeltidsmetal

1979 släppte ABBA discopopsingeln ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”, där Agnetha Fältskog med …