Farbror Pop

Farbror Pop – “Corona”

Analogt klingande elektronisk pop med sång på svenska. Visst låter det trevligt! Men vem är egentligen ”Farbror Pop” och varför har han gjort en låt med det spektakulära namnet ”Corona”? Vi låter honom själv förklara: 

”Som tonåring på 80-talet spelade jag i de okända elektropopbanden The Dissidents och An Empty Bottle of Water. Influenser var band som Depeche Mode och Yazoo. Sedan kom jobb och familj emellan, men jag har alltid tänkt ta upp musiken ’när jag har tid’.

Corona-epidemin gav ett unikt tillfälle, eftersom arbetsbelastningen plötsligt sjönk och jag såg framför mig hela våren och sommaren med mer fritid än på årtionden. Jag gav mig in i musikskapandet med ny energi och omfamnade den nya tekniken och alla fantastiska möjligheter.

Det kändes självklart att skriva om det vi upplevde: en kollektiv känsla av rädsla. Om en pappa som fyllde 80, en kompis som tvingades lämna USA, en dotter ensam i Riga – allt helt representativt för våren 2020, utan att för den skull handla om liv och död.

Corona har även gett en tankeställare vad man gör med sitt liv. Jag tror att vi kommer att se tillbaka på ”före och efter Corona” på många sätt. För mig innebär det sannolikt en omprioritering från jobb till musik och foto, även på sikt.

Under hösten kommer ett par låtar till. Nästa ut är ”Frustration”, som släpps 11/9 och är helt nyskriven. Men det kommer också något jag ursprungligen skrev på 80-talet och som förblivit outgivet!

/Fabian aka Farbror Pop”

Följ Farbror Pop via hans Facebooksida och hör ”Corona” här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …