Wednesday , February 1 2023
Farbror Pop

Farbror Pop – “Corona”

Analogt klingande elektronisk pop med sång på svenska. Visst låter det trevligt! Men vem är egentligen ”Farbror Pop” och varför har han gjort en låt med det spektakulära namnet ”Corona”? Vi låter honom själv förklara: 

”Som tonåring på 80-talet spelade jag i de okända elektropopbanden The Dissidents och An Empty Bottle of Water. Influenser var band som Depeche Mode och Yazoo. Sedan kom jobb och familj emellan, men jag har alltid tänkt ta upp musiken ’när jag har tid’.

Corona-epidemin gav ett unikt tillfälle, eftersom arbetsbelastningen plötsligt sjönk och jag såg framför mig hela våren och sommaren med mer fritid än på årtionden. Jag gav mig in i musikskapandet med ny energi och omfamnade den nya tekniken och alla fantastiska möjligheter.

Det kändes självklart att skriva om det vi upplevde: en kollektiv känsla av rädsla. Om en pappa som fyllde 80, en kompis som tvingades lämna USA, en dotter ensam i Riga – allt helt representativt för våren 2020, utan att för den skull handla om liv och död.

Corona har även gett en tankeställare vad man gör med sitt liv. Jag tror att vi kommer att se tillbaka på ”före och efter Corona” på många sätt. För mig innebär det sannolikt en omprioritering från jobb till musik och foto, även på sikt.

Under hösten kommer ett par låtar till. Nästa ut är ”Frustration”, som släpps 11/9 och är helt nyskriven. Men det kommer också något jag ursprungligen skrev på 80-talet och som förblivit outgivet!

/Fabian aka Farbror Pop”

Följ Farbror Pop via hans Facebooksida och hör ”Corona” här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …