Hurts släpper ny singel och offentliggör nytt album

Förra månaden släppte brittiska Hurts singeln “Voices”, ett popalbum med ett mardrömsliknande tema. Idag offentliggjorde bandet att deras femte album, Faith släpps den 4 september. Albumet är resultatet av två års arbete och innehåller något av det mest utlämnande och personliga material de någonsin gett ut.

Idag släpps också ett nytt smakprov från albumet. Låten “Suffer” dyker djupt ner i människans mörkaste inre – ett rått, klaustrofobiskt stycke elektronisk pop som påminner en del om Depeche Mode. Se videon och hör singeln här ovan.

Albumet Faith föddes ur en kris. Adam har redan tidigare öppet berättat om sin kamp med mental ohälsa i text och musik. Han delade även med sig kring ångest och depression i ett öppet brev 2017. Theo Hutchcraft, duons sångare, har också han tampats med psykisk ohälsa, som varit så allvarlig att det var osäkert om bandet skulle klara krisen.

Theo berättar om sitt mående efter bandets senaste turné 2018: “I was physically and mentally absolutely exhausted. To the point where I was at breaking point. I had to stop and not do anything for a while because I couldn’t think, I couldn’t focus, or anything. And I didn’t know what the future held really. I didn’t know if we’d make another album again.”

Världen må just nu snurra långsammare på grund av COVID-19-pandemin, men Hurts har aldrig slutat förnya sig. De valde Instagram TV som plattform för att presentera det första visuella framförandet av ‘Voices’, och de använde 360-videoteknologi för att ge låten ett kraftfullt visuellt uttryck. Hurts har också använt appen Telegram som en direkt kanal till sina fans, och regelbundet försett dem med kryptiska ledtrådar om sina musikaliska förehavanden.

Hurts – Faith (4 september, 2020)

01. Voices
02. Suffer
03. Fractured
04. Slave To Your Love
05. All I Have To Give
06. Liar
07. Somebody
08. Numb
09. Redemption
10. White Horses
11. Darkest Hour

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny stark singel från Gareth Jones band, Of Love and Lust (OLAL)

Stjärnproducenten Gareth Jones har jobbat med många stora namn, som Depeche Mode, Erasure, Interpol, Nick …