Saturday , April 13 2024

Safari Season – A New Future

Betyg - 6

6

Svensk småpsykedelisk 60-tals pop i moderniserad kostym.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records / Border Music

Min första bekantskap med Safari Season skedde via samlingsalbumet Pop Greetings Vol 4 – Sweden som släpptes 2002. Därefter har jag inte hört ett ljud från popbandet i fråga. Desto roligare att nu få återuppta bekantskapen med bandet på A New Future.

Safari Season består av sångaren och skivbutikssägaren Lars Ryen och gitarristen/keyboardisten Anders Lindgren. På A New Future medverkar även Daniel Gullö på bas, trummor, keyboards och gitarr. Spåren på den här ep:n skulle kunna beskrivas som lätt psykedelisk 60-talspop i moderniserad kostym och även om de tre låtarna (”The Way I Walk” är samma låt som ”Den väg jag går”, men med svensk text) inte är några direkta hits så är låtarna tilltalande och somrigt sköna att ha i lurarna nu när solen och värmen kommit tillbaka till Sverige. Titelspåret är egentligen den enda helt nya låten, då de övriga har funnits tillgängliga på Spotify sedan tidigare. Framåt jul tänker Safari Season släpp en ny fullängdare och endast titelspåret på A New Future kommer att finnas på den plattan, så det finns all anledning för fansen att investera i den här ep:n också. Min förhoppning är att bandet ytterligare ger sig hän åt den psykedeliska känsla som finns här och att de vågar/vill experimentera i än större utsträckning. Då kan det bli en riktigt spännande platta, skulle jag tro. Men än så länge håller vi oss till vad ep:n har att bjuda på och det är mycket trevlig popmusik, om än inte så futuristisk som titelspårets titel ger sken av. Å andra sidan, det är verkligen inget fel att luta sig mot gammal klassisk musik som Pink Floyd a´ la Animals och Moody Blues heller. Melodier kan de definitivt skriva och sången tilltalar absolut.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!