Wednesday , May 22 2024

A Choir Of Ghosts – An Ounce Of Gold

Betyg - 6

6

Fin akustisk, vemodig folkpop med större arrangemang emellanåt.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Greywood Records / Cargo Digital

När folkpopsångaren James Auger albumdebuterar med An Ounce Of Gold gör han det under namnet A Choir Of Ghosts, ett alterego Auger har haft i i tre år tillsammans med kanadensiska producenten Terry Benn. Under dessa tre år har albumet vuxit fram.

A Choir Of Ghosts har sin hemvist i Västerbotten, men sångtexterna är på engelska och musiken är antingen nedtonat akustisk som i ”The water” och sköna ”The days fade quicker”, eller påtagligt mer orkestrerad och mäktig som i titelspåret (som släpptes som andra singel innan fullängdaren kom ut) och ”Better off alone”. Ibland innehåller en och samma melodi bägge delar, som i ”Sinner in raptore”, vilket blir limmet som håller samman de 11 spåren. Detta tillsammans med den storslagna skönhet och vemod som löper genom materialet likt en röd tråd gör plattan tämligen lyckad. Kanske blir det hela lite för akustiskt vackert och fint i längden dock. Jag tappar nämligen intresset emellanåt när plattan passerat halvtid och det kunde ha åtgärdats med hjälp av någonting mindre tjusigt, lugnt och välanpassat. Lite skit under naglarna eller en snabbare energikick skadar oftast inte. På det viset får skivan mig att tänka på John Denver som också kunde göra skitsnygga låtar, men vars plattor – med några få undantag – kunde bli för mycket av det goda/såsiga. Det är en fin linje däremellan ibland. Allt som allt är dock An Ounce Of Gold ett lyckat debutalbum och jag tar för givet att A Choir Of Ghosts kommer suga till sig den publik som uppskattar folkpop av det här slaget. Med mer variation i materialet till nästa skivsläpp kan det hända grejer på riktigt.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Gabriel Kelleys countryuttryck skapar vackra känslor

Countrymusikern Gabriel Kelley har sin bas i Nashville men det finns också intressanta och starka …