Thursday , February 29 2024

Svenskt långfilmsprojekt om syntare på 80-talet på väg till Kickstarter

Multitalangen Patrik Blomberg Book, på 80-talet mest känd från Malmöbandet Ausgang Verboten och senare bland annat solo som Da Book, står nu i spetsen för det spännande långfilmsprojektet “Düsseldorf, Skåne”.

– Det kommer bli ett drama om syntare i Skåne på 80-talet, berättar Patrik Blomberg Book. En film om kärlek, död, tonårskänslor och syntmusik ute på landet i Skåne.

Tisdagen 24 mars startar projektet med en kampanj på crowdfundingsajten Kickstarter.

– Det är ett 100 % passionsprojekt där just vår Kickstarterkampanj kommer att ha en mycket stor betydelse. Att vara syntare på 80-talet har inte skildrats mycket i film och fiktion och det har vi möjlighet att ändra på tillsammans, fortsätter Patrik. Förutom att stå för manus och regi så kommer jag även att skriva ny musik speciellt för filmen.

Detta blir Patriks första långfilm men han har en gedigen bakgrund som filmare med över 100 produktioner bakom sig och han har bland annat tilldelats det danska filmpriset Robert som är Danmarks motsvarighet till Guldbaggen.

Filmen är planerad att börja spelas in i augusti i år, med reservation för hur Coronavirusets framfart ser ut framöver.

Gå in på projektsidan redan nu, så kan du be att få bli notifierad direkt när den sedan går live. Zero önskar stort lycka till med “Düsseldorf, Skåne” och kommer återkomma med rapport och en längre pratstund med Patrik Blomberg Book längre fram i år.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.