Wednesday , July 24 2024

Audio Objekt – Vår nya värld

Review Overview

hgj - 8

8

Ska man göra covers så är det så här det ska gå till.

User Rating: Be the first one !
Audio Objekt - Vår nya värld
Skivbolag: Objektivität Schallplatten

Audio Objekt har vi skrivit om tidigare. En mystisk duo med förkärlek för Kraftwerk och skånska. På första cd-släppet blir klassikerna Computer World och The Model nu omarbetade till Vår Nya Värld respektive Modellen. Man kan tycka att Kraftwerks original blivit mindre profetiska i sin lokala tappning, men detta kompenseras å andra sidan väl av snygga betraktelser av vår samtid. Finanzamt har blivit Kinnevik och CIA har blivit Vodafone, stavelser sitter där de ska, och produktionen är toksnygg.

Skivan går att beställa direkt från gruppens hemsida, där finns även “originalversionerna” att köpa som mp3:or. Men det finns all idé att satsa på fysisk leverans fortfarande, åtminstone så länge det är enda sättet att komma åt Jeff Bennetts remix av Vår Nya Värld. Han har nämligen lyckats föra produkten mer åt ett nutida Kraftwerk och det tilltalar såklart mig. Även de två bonusversionerna av Modellen hedrar Audio Objekts satsning, kanske speciellt då Leuka Kestääpesiäs cut-upversion. Som slutbonus levereras också den äldre Artificial Personality vilken, enligt pressmaterialet, innehåller gästsång av Ralf Hütter som inte bygger på intervjuer eller liknande, utan material exklusivt för Audio Objekt. Mystiskt värre…

Nu hoppas jag snart få se AO1 och AO2 framföra detta på scen, tills dess kommer singeln fortsätta fylla min Last.fm-profil ett bra tag till.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.