Wednesday , April 17 2024

Audio Objekt stoppade av Sony!

Tyska Sony ATV har nu meddelat att de kräver ett fullständigt tillbakadragande av Audio Objekts singel “Modellen” i såväl skiv- som online-form. Enligt ett pressmeddelande från Audio Objekt så anges inget specifikt skäl för det hela, men att Sony studerat Audio Objekts svenska översättningar / tolkningar innan man avkunnade beslut.

Ni som tillhörde de lyckliga få som fick tag på en singel kan alltså kallt räkna med att nu sitta med en riktig samlarklassiker. Och för er övriga kan vi bara beklaga. Men, som AO själva säger, om man vill höra musiken så räcker det med en ganska modest talang i att söka på nätet för att hitta mp3-varianterna – trots alltså att gruppen själva alltså inte längre kan distribuera dem.

Avslutningsvis bedyrar AO att tillverkandet av dessa låtar gjordes med den djupaste respekt för Kraftwerk och att de räknar sig som två av tyskarnas mest hängivna fans.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …