Wednesday , May 22 2024

Einstürzende Neubauten till Liseberg!

Blixa Bargeld och gröna kaniner?

“Yü-Gung” och FlumeRide?

För tjugofem år sedan hade det varit en fullständigt orimlig kombination, men 2020 ser världen annorlunda ut.

I år firar Einstürzende Neubauten 40 år och förutom att en ny skiva planeras släppas till våren, så åker de även ut på turnén ”Year of the Rat”. Den 11 september kommer de till Liseberg för en exklusiv Sverigespelning på Stora Scenen.

“Detta är såklart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten. Att få se dem uppträda på Stora Scenen blir riktigt mäktigt”, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Fjolårets succé med Kraftwerk gav onekligen den göteborgska nöjesparken blodad tand. Zero jublar och ger en überstor tumme upp. Selbstverständlich kommer vi att uppmärksamma spelningen på ett eller annat sätt!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Einstürzende Neubauten tillbaka med singel och album

Hör förstasingeln här.