Einstürzende Neubauten till Liseberg!

Blixa Bargeld och gröna kaniner?

“Yü-Gung” och FlumeRide?

För tjugofem år sedan hade det varit en fullständigt orimlig kombination, men 2020 ser världen annorlunda ut.

I år firar Einstürzende Neubauten 40 år och förutom att en ny skiva planeras släppas till våren, så åker de även ut på turnén ”Year of the Rat”. Den 11 september kommer de till Liseberg för en exklusiv Sverigespelning på Stora Scenen.

“Detta är såklart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten. Att få se dem uppträda på Stora Scenen blir riktigt mäktigt”, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Fjolårets succé med Kraftwerk gav onekligen den göteborgska nöjesparken blodad tand. Zero jublar och ger en überstor tumme upp. Selbstverständlich kommer vi att uppmärksamma spelningen på ett eller annat sätt!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Einstürzende Neubauten tillbaka med singel och album

Hör förstasingeln här.