Core N Shell – elektronisk cover på Bowies ”Starman”

Det har gjorts ett flertal intressanta och snygga David Bowie-covers under årens lopp.

Naturligtvis Bauhaus postpunkiga ”Ziggy Stardust” och Nirvanas dramatiska ”The Man Who Sold The World”, men även Boy Georges ”Starman” och Depeche Modes ”Heroes” tillhör höjdarna. Värda att nämnas är också Nine Inch Nails ”I’m Afraid of Americans”, Smashing Pumpkins “Space Oddity”, Morrisseys ”Drive-In Saturday” och Duran Durans ”Fame”.

En annan, rykande färsk, Bowie-cover som är värd att kolla upp är Core N Shells ”Starman”.

Det handlar om en elektronisk och lätt excentrisk tolkning av kultlåten från The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. 

Vid sidan av sin musikkarriär forskar Coral Gabay, som är kvinnan bakom Core N Shell, i neurovetenskap på Sagol School of Neuroscience i Tel Aviv. Med andra ord har hon bra koll på hur musik stimulerar hjärnan…

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Bowie-hyllningskonsert med Billy Corgan och Trent Reznor

Praktiskt taget alla artister Zero Magazine skriver om är, direkt eller indirekt, influerade av David …