Saturday , November 26 2022

Core N Shell – elektronisk cover på Bowies ”Starman”

Det har gjorts ett flertal intressanta och snygga David Bowie-covers under årens lopp.

Naturligtvis Bauhaus postpunkiga ”Ziggy Stardust” och Nirvanas dramatiska ”The Man Who Sold The World”, men även Boy Georges ”Starman” och Depeche Modes ”Heroes” tillhör höjdarna. Värda att nämnas är också Nine Inch Nails ”I’m Afraid of Americans”, Smashing Pumpkins “Space Oddity”, Morrisseys ”Drive-In Saturday” och Duran Durans ”Fame”.

En annan, rykande färsk, Bowie-cover som är värd att kolla upp är Core N Shells ”Starman”.

Det handlar om en elektronisk och lätt excentrisk tolkning av kultlåten från The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. 

Vid sidan av sin musikkarriär forskar Coral Gabay, som är kvinnan bakom Core N Shell, i neurovetenskap på Sagol School of Neuroscience i Tel Aviv. Med andra ord har hon bra koll på hur musik stimulerar hjärnan…

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hör supergruppen med medlemmar från Roxy Music, The Smiths, Suede och Supergrass

Bowie-inspirerad glamrock av bästa märke.