Nitzer Ebb live på Store Vega, København, 20200128

Foto: Björn Bäck
Betyg - 10

10

Bättre än allt annat.

User Rating: Be the first one !

Jag skriver egentligen bara detta för att testa om det går att sätta 11 i betyg. Det gick inte. Ni får låtsas att det står två ettor där i rutan till höger. I övrigt hänvisar jag mest till mina intryck från ett drygt år sedan. Enda skillnaden är att de fyra nu trimmat ihop sig och låtmaterialet ännu ett steg. Blood Money, som kanske är den klassiker som tjänat allra mest på moderniseringsprojektet, inleder kvällen. Därefter är det fortsatt hitkavalkad i en och en halv timme. Avslutningen Godhead blir kanske kvällens svagaste prestation när Douglas glömmer runt halva texten. Men vem bryr sig? Nitzer Ebb 2020 är bättre än någonsin och bättre än något annat.

Bäst? Blood Money, Control I’m Here och Murderous.

Sämst? Jag hade velat höra Kiss Kiss Bang Bang, men man kan väl inte få allt, antar jag.

Foto: Björn Bäck

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

REIN – tillbaka med starka singeln ”How’s It Gonna Be?”

2020 släppte Joanna REIN Reinikainen sitt uppskattade debutalbum, REINCARNATED (läs gärna Zero Magazines intervju här). Nu …