Tuesday , November 30 2021

Adolphson & Falk på vinterturné med Adrian Modiggård

Ett av Zeros svenska favoritband, elektropopfantomerna Adolphson & Falk, beger sig snart ut på vinterturné. 

Med sig, på tre av de sex inbokade decemberkonserterna, har de den unge och albumaktuelle Adrian Modiggård.

I våras fick Adolphson & Falk kännedom om att Adrian Modiggård hade tolkat deras låtskatt och det var då som bandet och turnébolaget fick idén att ha med honom som support.

Adrian Modiggård beskriver utbytet enligt följande:
– Adolphson & Falk är svenska poplegendarer. Jag känner mig musikaliskt besläktad och älskar deras sound. Ska bli kul och en ära att få värma deras publik med min egen röst!

Adolphson & Falk utlovar en ambitiös konsert i två avdelningar. Förutom mängder med klassiska hits kommer det även att bjudas på nyare låtar. Kort sagt blir det nedslag i hela Adolphson & Falk-historien och återspeglingar till varje tidsepok. 

Foto: Petter Duvander

I vanlig ordning har Tomas och Anders med sig sina briljanta kollegor Greg FitzPatrick (syntguru), Dag Lundquist (trummor och percussion), Hans Loelv (dragspel & keyboard) och Magnus Marcks (bas). 

I samband med varje konsert kommer man även att kunna avnjuta en vernissage och utställning med Greg Fitzpatricks tematiskt matchande konst. 

Vill ni förresten veta mer om Adolphson & Falks långa och makalösa karriär? Då rekommenderas Zeros långa och ambitiösa artikel från i fjol. 

Jubileumsturné 2019 – Adolphson & Falk med Greg FitzPatrick och band:

5 december: Kulturkvarteret – Kristianstad  
6 december: Stora Teatern – Göteborg (support Adrian Modiggård)
7 december: Jönköping Teater – Jönköping (support Adrian Modiggård)
8 december: Mejeriet – Lund (support Adrian Modiggård)
20 december: Katalin – Uppsala
21 december: Vida Museum – Öland

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Adolphson & Falk – rapport från jubileumsturnén

Det var en regnig decemberafton som mötte herrarna Tomas Adolphson och Anders Falk när de …