Saturday , February 24 2024

Hiss Golden Messenger – Terms Of Surrender

Betyg - 4

4

Indiefolk från North Carolina med den produktive MC Taylor i spetsen.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Merge Records / Playground Music

Hiss Golden Messenger bildades av MC Taylor och Scott Hirsch 2007. Sedan dess har bandet gjort ett flertal plattor och Terms Of Surrender är det 11:e studioalbumet i ordningen. 2014 fick bandet kontrakt med Merge och har för bolaget gett ut sex av dessa album hittills.   

MC Taylor säger att Terms Of Surrender skrevs i en depressiv dimma och även om här finns hoppfullhet och ljus så är det inte någon glad platta direkt. Den är eftertänksam, oftast stillsam, och frågar ni mig, även lite småtråkig emellanåt. Musikaliskt baseras skivan på ett flertal amerikanska musikstilar som bäst kan sammanfattas under paraplyet indiefolk eller rätt och slätt americana. Hiss Golden Messenger håller till i North Carolina, men Terms Of Surrender spelades in i New York, Los Angeles och Nashville. Sångerna var ursprungligen inte ens tänka att ges ut då Taylor skrev dem som terapi och inte trodde att de skulle intressera någon annan än honom själv. Det förklarar den ibland inåtvända och nästan intimt personliga atmosfär plattan utstrålar. Men någonting hände i dessa studior som fick Taylor att ändra sig och resultatet blev det som nu sprids från mina högtalare: en modernt ljudande folkpop där Taylor sjunger om sin dotter, upprättelse, föräldraskap, ensamhet, glädje, hopp och andra existentiella ämnen. De låtar som tilltalar mig mest är ”Old enough to wonder why (East side – West side)” och ”Whip”. Mycket av det andra materialet glömmer jag fort eller så passerar det bara in genom ena örat och ut genom det andra medan låten fortfarande pågår. En del siar att Terms Of Surrender ska bli Hiss Golden Messengers stora genombrott. Själv betvivlar jag det. Å andra sidan är jag ingen manlig Pythia.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Gabriel Kelleys countryuttryck skapar vackra känslor

Countrymusikern Gabriel Kelley har sin bas i Nashville men det finns också intressanta och starka …