Så här låter Nitzer Ebb-projektet Stark

Under namnet Stark släpper de två Nitzer Ebb-medlemmarna David Gooday och Simon Granger en välgörenhetsskiva med två versioner av Iggy Pops “Fall In Love With Me”. En version med Nitzer Ebb-sångaren Douglas McCarthy på sång och den andra med David Arscott. Skivan släpps 17 maj; men Zero kan redan idag premiärspela de båda versionerna.

För de flesta är Nitzer Ebb en duo bestående av Douglas McCarthy och Bon Harris, men så har det inte alltid varit. Två av ursprungsmedlemmarna David Gooday och Simon Granger har varit borta från rampljuset sedan tonåren. Nu 30 år senare verkar de fått tillbaka musikintresset på allvar. Först medverkade de på Nitzer Ebbs europaturné och i skrivande stund är de på väg mot staterna med sin återföreningsturné. Tillsammans driver de även skivbolag, studio och släpper musik under namnet Stark.

Den 17 maj släpps en välgörenhetsskiva som tillägnas barndomsvännen Donald Rodie. Han var en bra vän till alla runt Nitzer Ebb och beskrivs som en noggrann musiksamlare som verkligen älskade Iggy Pop, han såg honom live över femtiofem gånger. Hans entusiasm smittade av sig på vännerna som bestämde sig för att göra en cover på Iggys låt “Fall In Love With Me”. Han visste att Stark planerade en coverversion men de fick aldrig berätta vilken låt det skulle bli, det skulle vara överraskning. Överraskningen blev istället att Donald lämnade oss alla i april 2018. David och Simon gjorde klart låtarna strax efter hans bortgång och tillägnar dem till Donald, hans fru Sharon och hans barn Marianne och Jimmy skriver bandet i ett pressmeddelande.

Side A – Stark Featuring David Arscott – Fall In Love With Me

https://soundcloud.com/pylonrecords/stark-featuring-david-arscott-fall-in-love-with-me/s-G0ZLU    

Side B –Stark Featuring Nitzer Ebb – Fall In Love With Me

https://soundcloud.com/pylonrecords/stark-featuring-nitzer-ebb-fall-in-love-with-me/s-pTWfJ

Alla intäkter från denna skiva kommer att gå till cancerfonden i Storbritannien.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

REIN – tillbaka med starka singeln ”How’s It Gonna Be?”

2020 släppte Joanna REIN Reinikainen sitt uppskattade debutalbum, REINCARNATED (läs gärna Zero Magazines intervju här). Nu …