Cat Rapes Dog bekräftar ny spelning

Efter en 10 år lång paus från världens scener står det nu klart att electropunkarna Cat Rapes Dog återuppstår för en spelning på tyska Wave Gotik Treffen 2019.  

Det var 10 år sedan vi senast såg en Cat Rapes Dog-spelning och det har varit väldigt tyst från bandet med undantag från comebackskivan “Life Was Sweet” från 2013, vilken fick ett svalt mottagande från både fans och press.  Den här gången finns det dock inga planer på någon ny musik, utan det handlar enbart om en spelning säger bandets ledare Magnus Fransson till tyska Volt. Magnus som var med och grundade bandet tillsammans med Joel Rydström 1986.

I mitten av 90-talet lämnade Joel bandet och en del medlemsbyten gjordes. Men sedan slutet av 90-talet består gruppen av Magnus Fransson, Annelie Bertilsson, Jonas Awertoft och sångaren John Wreibo Lindqwister, det är också denna kvartett som kommer stå på scen i Tyskland i mitten av juni.

Till den tyska tidningen Volt säger Magnus.
– Under en magisk helg sommaren 2018 samlades vi i Göteborg och det var då suget av att stå på scen igen dök upp. Vi kände att tiden var rätt igen. Jag tror bara att vi behövde tio års paus från allt.

Om det finns fler planer återstår att se. Vi laddar upp med några klassiska videos och klipp.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

S.P.O.C.K Foto: Allan Bank

Intergalaktiskt gästspel i Helsingborg på fredag!

Zero-redaktionens Sub-Etha Sens-O-Matic har under en tid gett kraftiga utslag i riktning 4 grader kuling …