Jim Stanard – Bucket List

Betyg - 7

7

Utmärkt folkrock från en erfaren man med talang att skriva bra låtar.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Manatee Records

Singer Songwritern Jim Stanard har varit med ett tag. Han såg Bob Dylan i Philadelphia 1966 och var på Woodstock 1969. Han köpte en Martin D-28 som tonåring, vilken han fortfarande lirar på, och Bucket List är mannens debutalbum. 

Jag har träffat många musiker/sångare genom åren som tror att en musikkarriär är körd när de passerat en viss ålder. Jim Stanard är bevis på motsatsen, bevis på att man aldrig ska ge upp sina drömmar, bevis på att man aldrig ska ge upp över huvud taget. Först under det tidiga 2000-talet satsade Stanard på musiken på allvar. Då hade han varit gift med hustrun i 42 år och hon supportade honom helhjärtat. Stanard började ta gitarrlektioner av Afghan Whigs Jon Skibic och sånglektioner för Kip Winger från hårdrocksbandet Winger. Kip uppmanade Stanard att börja skriva egna låtar, vilket ledde till att Bucket List spelades in och gavs ut. Stanard har skrivit samtliga låtar här och även producerat plattan. Det låter bra, riktigt bra till och med. Jim Stanard har en trygg och ren sångröst, de folkpopiga låtarna som ibland tenderar country, ibland rock (”Hard to please” och ”It´s all turtles” t.ex.) är inte alls dumma och ett texthäfte medföljer cd:n, men behövs inte för man hör alldeles utmärkt vad han sjunger ändå. Stanards lärare Kip Winger lirar bas på plattan och Jon Skibic bidrar med sitt gitarrlir. Andra instrument i kompet är trummor, keyboards och banjo. Det är tveksamt om Jim Stanard kommer att bli ett namn på allas läppar, det får tiden och flera skivutgivningar framöver visa, men Bucket List är absolut en gedigen, väl framförd och bra platta med låtar som rockiga ”Apex predator”, ”Dogs of war”, ”She wants him to change”, Can´t happen here” och ”Sparks Nevada” som höjdpunkter. Ge snubben en chans, trots att han inte är någon tonåring.

www.jimstanardmusic.com

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …