No Lights – mörk postpunk på Dream Eraser

Gillar ni klassiska postpunkband som The Cure och Echo & the Bunnymen, men uppskattar även den nyare generationen med Editors och Interpol i spetsen? 

Då gör ni helt rätt i att kolla upp San Francisco-bandet No Lights, som bjuder på ett mäktigt sound, där man kan ana influenser från nämnda storheter. Samtidigt går kvartetten en egen väg och flirtar med både metal- och popvärlden. 

De beskriver sin musik som “like the streets of San Francisco in a Hitchcock movie, there is something familiar here, but never obvious whether it’s more beautiful or more troubling than real life” och ni gör helt rätt i att lyssna på deras nya album, Dream Eraser, här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …