Sunday , October 25 2020

Robyn – Honey

Betyg - 8

8

Bättre och jämnare än Body Talk

User Rating: Be the first one !

Någonstans i Düsseldorf sitter förmodligen Ralf Hütter och nickar uppskattande till ”Human Being”. I Madonnas nyrenoverade slott i Lissabon dånar troligtvis ”Between The Lines” på högsta volym. Och om det finns Spotify i himlen, så är det högst sannolikt att Prince och Michael Jackson ler brett till ”Ever Again”.

Robyn, Honey, (Konichiwa/Universal)

Okej, allt det här är bara spekulationer. Hundra procent säkert är däremot att Robyn har gjort ett utmärkt album som bjuder på futuristisk technopop, feta discorytmer och smart elektrofunk.

Honey är inte lika experimentell som Body Talk-triologin. Här finns inga så banbrytande låtar som Snoop Dogg-duetten ”U Should Know Better” eller den elektroniska folkvisan ”Jag vet en dejlig rosa”.

Men Honey är jämnare, bättre och bjuder på en perfekt avvägd mix av popeufori och melankoli. Kort sagt är Honey är precis lika bra som landets samlade kritikerkår hävdar. Just så här ska kreativ elektronisk musik låta 2018!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Varför är det så ont om synthare?

Varför är det så ont om synthare?

Är synthen död?