Robyn – Honey

Betyg - 8

8

Bättre och jämnare än Body Talk

User Rating: Be the first one !

Någonstans i Düsseldorf sitter förmodligen Ralf Hütter och nickar uppskattande till ”Human Being”. I Madonnas nyrenoverade slott i Lissabon dånar troligtvis ”Between The Lines” på högsta volym. Och om det finns Spotify i himlen, så är det högst sannolikt att Prince och Michael Jackson ler brett till ”Ever Again”.

Robyn, Honey, (Konichiwa/Universal)

Okej, allt det här är bara spekulationer. Hundra procent säkert är däremot att Robyn har gjort ett utmärkt album som bjuder på futuristisk technopop, feta discorytmer och smart elektrofunk.

Honey är inte lika experimentell som Body Talk-triologin. Här finns inga så banbrytande låtar som Snoop Dogg-duetten ”U Should Know Better” eller den elektroniska folkvisan ”Jag vet en dejlig rosa”.

Men Honey är jämnare, bättre och bjuder på en perfekt avvägd mix av popeufori och melankoli. Kort sagt är Honey är precis lika bra som landets samlade kritikerkår hävdar. Just så här ska kreativ elektronisk musik låta 2018!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Madonna spelar in en film om sitt liv

The Queen of Pop – den levande legenden Madonna – jobbar för fullt med en …