Thursday , September 29 2022

Tripnaha – “Girls on Pills”

Nu över till en duo från Göteborg, som numera huserar i Berlin.

Elin Johansson och Fredd Jakobsen bildade Tripnaha häromåret, har hunnit släppa ett par singlar och ligger bakom temalåten till den svenska podcasten ”Seriemördarpodden”.

Deras nya singel, ”Girls on Pills”, bjuder på modern produktion, spröda syntljud, hypnotiska rytmer och en vackert svävande röst.

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Stort NME-pris till Robyn

Årtiondets låtskrivare.