Thursday , July 25 2024
Teddybears live på Gröna Lund den 28 september 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.
Teddybears live på Gröna Lund den 28 september 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Ploj och slarv när Teddybears stängde Gröna Lund-säsongen

Tiden var inne att säga tack och hej till årets utomhusgig, något som för stockholmsbor brukar markeras med hjälp av Gröna Lunds sista konsert. I år var det Teddybears tur att få äran att stänga en av landets större utomhusscener. Stängde gjorde de visserligen, men det var inte riktigt den storstilade stängning man kunde hoppats på, tyvärr.

 

Till att börja med bör det sägas att Teddybears höll igång i 55 minuter, vilket gör det till de kortaste konserter på Gröna Lunds stora scen. Detta trots att de hade sin ständiga supporter Rodde på sång. Varför de valde att inte spela längre är oklart, men några möjliga orsaker är: den påstådda efterfesten på Hasselbacken lockade för mycket, kyla eller ren lathet.

Teddybears Gröna Lund
Teddybears live på Gröna Lund den 28 september 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Vad gäller det musikaliska urvalet föll valen på tämligen självklara låtval, med andra ord hitlåtsbetonat. Klassiker såsom ”Hey Boy”, ”Little Stereo” och ”Get Mama a House” var alla med på setlisten. Men tyvärr när de inte riktigt hela vägen fram. Det är bitvis lite väl mycket ploj och slarv, även om Teddybears ofta kan komma undan med plojet som en del av bandpersonan blir det denna gång lite väl mycket av den varan.

Teddybears Gröna Lund
Teddybears live på Gröna Lund den 28 september 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Några positiva glimtar återfanns dock, tidvis var nämligen stämningen i publiken på en fullständig topp, vilket man nog ändå måste tacka Teddybears för. Trots att det inte var deras allra bästa gig så besitter de någonstans en förmåga att få igång en publik. Dessutom gav de i sedvanlig ordning bort tröjor (som vi fotografer fick hjälpa till att få ut, de lyckades nämligen inte riktigt kasta tygstyckena förbi fotodiket…).

Om Ernst Adamsson Borg

Kolla även

Icona Pop på Gröna Lund den 23 maj 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Icona Pop på Gröna Lund

  Då var det dags igen. Gröna Lund har öppnat Stockholmssommaren och med det börjar …