Iselin – Open Up Your Eyes

Betyg - 6

6

Debutsingel från talangfull singer/songwriter med fin röst.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Spinnup

För ett par år sedan stod Iselin i en trädgård i en liten Stockholmsförort och sjöng sina låtar i solskenet, naket ackompanjerad av det egna gitarrspelet. I år singeldebuterar hon med Open Up Your Eyes till ett mer syntigt sound och det här är en bra början på en kommande karriär.

Iselin, eller Camilla Andersson som artisten egentligen heter, har sjungit och skrivit låtar sedan 2012. Nu som först debuterar hon med en riktig inspelning och ”Open up your eyes” är en tre minuter lång enspårssingel, producerad av någon som kallar sig Oaklind. Ljudet låter aningen daterat och hemkört plastigt, men det är inte så att det förstör låten eller dränker Iselins fina röst, även om jag hade föredragit ett mer jordnära, akustiskt och varmare sound. Iselins inlevelse är det dock inget fel på och det här är den sortens poplåt som i mångt och mycket baseras på en återkommande refräng. Förhoppningen är förmodligen att få en hit med omedelbar verkan, men jag tvivlar på att ”Open up your eyes” har den kapaciteten. Missuppfatta mig inte: det är en fin sång, en trevlig sång, väl framförd, melodiös och trösterik i sitt stillsamma utförande, men att den skulle klättra uppför några hitlistor i sin nuvarande skrud betvivlar jag. Däremot tycker jag absolut att ni ska lyssna till den om ni får möjlighet. Själv vill jag gärna höra mer av Iselins material framöver och det är synd att inte den här singeln innehåller fler spår. Nästa gång kanske Iselin ger ut några låtar till som visar hennes bredd och kapacitet? Det vore fint. Som debutsingel är detta en riktigt bra början i alla fall och här finns tveklöst talang, den är bara lite oslipad och aningen osäker än så länge, som hos de flesta nybörjare. Fortsättning följer och jag ser fram mot vad som komma skall.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …