Wednesday , February 28 2024

Lustans Lakejer – rapport och mingel från Malmö

Lustans Lakejer befinner sig ute på turné och framför den klassiska skivan En plats i solen i sin helhet. Zero var på plats på premiärspelningen i Malmö, fångade ett par eleganta människor på bild och bad om några reflektioner. Här blir det mingel och dekadens för hela slanten!  KIndeshowar

Zero avslöjar inte allt för mycket om Lustans Lakejers scenshow, eftersom vi inte vill förstöra spänningen för publiken i Göteborg och Stockholm. Däremot berättar vi gärna att det är en fantastisk konsertupplevelse. Lustans Lakejer feat. Richard Barbieri – jodå, det är precis lika bra som det låter! Betyg 10/10. Det här får ingen vän av elektronisk pop missa.  Lustans Live

Johan Kinde, synnerligen elegant i svart kostym och röd bröstnäsduk, imponerade med fantastisk scennärvaro och avslappnat mellansnack.
KindeDuo

Även Kindes medmusikanter gjorde oerhört bra ifrån sig. Inte minst Julian Brandt på bas!

JulianKindeI vimlet sprang Zero på kvällens snyggaste par, Adora Batbrat och maken Ronny, och frågade om vilka låtar de gillat mest.
”Allt var bra, men ’Massans sorl’ var allra bäst”, menar Adora och berättar att hon ”längtat efter att höra den låten hela veckan”.
”Jag tyckte att kvällens version av ’Män av skugga’ var extremt bra”, svarar Ronny.

AdoraRonny

En annan vacker och musikkunnig människa som sökt sig till Lustans Lakejers turnépremiär var Maria Sjöstrand från Lund. Zero frågade vad hon tyckte om framförandet av En plats i solen i sin helhet.
”Jag har lyssnat väldigt mycket på den fina skivan En plats i solen den senaste veckan och måste säga att den faktiskt låter ännu bättre live”, berömmer Maria. ”Speciellt ’En kyss för varje tår’ var underbar”, tillägger hon. Maria

Sedan träffade Zero kvällens absolut skönaste sällskap. I mitten den välkände skånske musikeldsjälen Steve Nilsson. Till vänster om Steve hans mamma Kim och hennes man Bosse. Till höger om Steve hans svärmor Margareta och hennes mamma Margit. Zero frågade 94-åriga Margit vad hon tyckte om konserten.
”En härlig upplevelse”, svarade Margit leende. Steveconfamilia.com

Zero växlade sedan några ord med Alexander Elofsson, även känd som DJ Mr. Grey. Alexander, som är expert på elektronisk pop i allmänhet och Lustans Lakejer i synnerhet, beskrev kvällen enligt följande:
Den bästa Lustans-spelning jag någonsin upplevt var 1997 på Park Lane i Göteborg. Då lät de verkligen 1982. Men kvällens spelning på Slagthuset kommer på en mycket fin andraplats. Det känns som att Lustans Lakejer hittat ett varmt, jordnära sound nu, som passar dem riktigt bra”.
HerrElofsson
 Karin och Walle sålde Lustans Lakejer-merchandise under kvällen. Vilka var egentligen storsäljarna?
Både den vita t-shirten och kvällens specialtröja sålde bra”, berättar Karin. ”Många köpte även en snygg Lustans Lakejer-nyckelring”.

KarinWalle

Även elektropopgruppen Obsession of Time, som tidigare varit förband åt Lustans Lakejer, besökte Slagthuset. De beskrev kvällens konsert som ”mycket stämningsfull”.

ObsessionoTime

Adora – always adorable – tillsammans med den alltid lika elegante Eskil från Covenant.

AdoraHerrE

Johan Kinde tog sig tid att signera skivor till fansens glädje. Inte bara en stor sångare och författare, utan även en man med hjärtat på det rätta stället.
KindeSignerar

Zero träffade även på kvällens skicklige basist Julian Brandt med medmusikanter i vimlet.

Julian Brandt m fl

Finns det något bättre sätt att avsluta denna artikel än med en bild på herr Kinde och den makalösa Adora? Nej, naturligtvis inte!

AdoraKindeVill du höra briljant svensk wavepop och träffa så här vackra människor? Missa då inte Lustans Lakejers kommande konserter. Lustans Lakejers jubileumsturné fortsätter ikväll, lördagen den 14 oktober, på Romo Night på fina Pustervik i Göteborg. Därefter en dubbelkonsert den 20 och 21 oktober i Stockholm.  EnPlatsiSolenettan

Foto: Johan Arenbo, Khyber Westlund, Maria Sjöstrand och Ann-Sophie Wimmerstedt. Zero tackar Steve Nilsson, alla som bidragit på andra sätt och naturligtvis herr Kinde med band!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Stilla Havet – ny EP och album på gång

Går det att vara mer nyromantiska än så här år 2023? Nej, sannolikt inte.  Stilla …