Pressbilder 2017

Tre spännande svenska släpp – Solen, Nira K och Y T V

Under sommaren släpps det mindre musik än vanligt men vi på Zero har hittat tre svenska guldkorn som är väl värda mer uppmärksamhet nu när hösten närmar sig. Samtliga är adderade till Zeros spellista på Spotify som du hittar här #ZeroTopp30

Solen – “Stäng igen stan”
I våras släppte Solen sitt andra album Känslor säljer/Miljoner som föregicks av den lysande singeln “Olof” . Även inledningsspåret från detta kritikerrosade album “Stäng igen stan” är ett mästerverk. Priser bör hagla över Solen när 2017 ska summeras.

Nira K – “Glöm bort mig”
Debutsingeln “Du Har Fel” sprang rakt upp på Viral topp 50 på Spotify och spelades i P3:s program Osignat. Nya singeln “Glöm Bort Mig” handlar om ångest och berör på många sätt. Saknar man dessutom Kent får man här en perfekt elektronisk ångestdämpning.

 

Y T V – Blod & Märg
Y T V föddes bland ormar och avgaser på Henry Dunant Road i Bangkok. Växte upp i de mörkaste skogarna av Småland, bland rådjur, hembrännare och väckelsepredikanter.

“Blod & Märg” är Y T Vs debutsingel och är en bedårande vacker svensk poplåt värld en större publik.


Samtliga låtar återfinns på #ZeroTopp30 på Spotify.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Jesse Brewster - The Lonely Pines

Jesse Brewster – The Lonely Pines

Jesse Brewsters femte album, The Lonely Pines, fungerar oavsett om du är inne på folk, …