Wednesday , July 17 2024

ZiG ger låten “Silver Lined Clouds” med brillians

ZiG
Gruppen ZiG inleddes 2012 då bandmedlemmarna var studenter vid NYUs avdelning för musik. Det var då saxofonspelaren Jonathan Zighelboim började att göra “beats” på sin kammare och sökte efter kompetenta bandmedlemmar på musikteorikurserna. Långsamt samlade han sitt “Dream Team” och de började arbeta likt galna vetenskapsmän i ett poplabb där de monterade levande musikpärlor.

“Vi är jazz och klassiskt skolad. Vi kommer från pop, Hip-Hop, Urban, R & B, rock, och Metal. Vi är stolta över att göra smart men tillgänglig musik och med enastående musikalitet “, förklarar Jonathan Zighelboim.

Grunden i ZiG består av visionären Jonathan Zighelboim i nära samarbete med Marlon Fischer, Jonathan Schnieder och Nic Hanson. Zighelboim har också knutit  till sig en trio av karismatiska sångare inklusive Kaileigh Grande och artist Tarion Taylor. Som sidomusiker ingår Quintin Zoto, Reggie Thomas Jr. och Jake Strauss. Betraktade som en helhet är Zig något av en mini-Motown med Zighelboim vid rodret.

Bandets senaste alster “Silver Lined Clouds” innehåller så fantastiskt många delar i sin helhet att det är ingen tvekan om att det är en så kallad smash hit. Det vore fel att säga något annat

Här kan du avnjuta låten på bästa sätt:
https://soundcloud.com/prodbyzig/nic-silver-lined-clouds-prod-by-zig

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

The Confusions - Black Silhouettes

The Confusions – Black Silhouettes

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, …