Thursday , February 29 2024

Gabriel Kelleys countryuttryck skapar vackra känslor

gabrielkelley
Countrymusikern Gabriel Kelley har sin bas i Nashville men det finns också intressanta och starka kopplingar till Sverige. Som 16-åring lämnade han USA för första gången och flyttade till Göteborg. Under denna period av utveckling som tonåring blev bandet Broder Daniels musik viktig för honom. Bandets cover-låt “Shoreline” fastnade i medvetandet, gav honom tröst, mod och en stark kärlek till Sverige.

Gabriels musikaliska karriär satte rejält fart när han blev proffesionell låtskrivare i Nashville. Han tröttnade dock på detta och flyttade till Guatemala och startade där en musikskola för barn. Han återvände sedan åter igen till Nashville och startade en solokarriär som “sing and song writer”. I samband med det dyker han också upp några gånger i tv-programmet “Jills Veranda”, och börjar skriva låtar till Jill Johnson. Det leder sedan vidare till att han turnerar land och rike runt i Sverige. Gabriel Kelley blev tillsammans med Jill Johnson nominerad till en svensk Grammy för låten “For You I’ll Wait”.

Nu släpper artisten countrylåten “Shoreline”. Han vill med låten koppla an till en uppväxt i mer traditionell stil uti den amerikanska södern. Videon spelades in på Gabriel Kelleys bondgård, Sex Boots Collective, i Tennessee. Pojken, Reuben, i videon är en granne till honom och påminner honom om sig själv såsom ung åtta-nio-åring i södra USA.

Här är den underbara låten och utsökt vackra videon som för dig ut på vidderna i södra USA:

 

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …