Saturday , April 13 2024

Vive La Fête och Aesthetic Perfection till Subkultfestivalen

Subkult slår på stora trumman och fortsätter att boka stora internationella namn till festivalen. Med industriell pop från USA och energisk electrorock från Belgien blir årets line-up betydligt starkare än debutårets.

Vive La Fête
Danny och Els träffades 1997 och det var kärlek vid första ögonkastet. Den energi som uppstod mellan de två var det som startade Vive La Fête. De använde sin attraktion till varandra och sina talanger för skapa deras värld av musik, humor, glamour och kärlek. Deras übersexiga electrorock har tagit belgiska Vive La Fête jorden och nu var det ett par år sedan bandet var i Sverige vilket gör bokningen extra spännande.

Aesthetic Perfection
Los Angeles-baserade producenten Daniel Graves soloprojekt Aesthetic Perfection har en lång karriär bakom sig och har släppt fem fullängdsalbum. Nu är han aktuell med nytt material och senast Graves besökte Sverige gjorde dundersuccé så suget efter mer har varit stort, så en välkommen bokning kan man gissa.

Fakta: Subkult 2017

Var & när: Folkets park, Trollhättan, 16-17/6

Klara band: Vive La Fête, Aesthetic Perfection, S.P.O.C.K, Spark!, Red Mecca, Machinista, Human Lynx, Lizette Lizette, Dr. Arthur Krause, Rave the Reqviem, Project Pitchfork, She Past Away och Pretty Addicted.

Biljetter: www.biljettforum.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Subkultfestivalen

Subkultfestivalen 2023 – Nedräkning 3, 2, 1…

Ni minns hur det var när man var liten och gick och längtade efter att …