Saturday , February 24 2024

Danska Mew är tillbaka med ny skiva

I april släpper Danska Mew sitt sjunde album Visuals. Bandet gör även en Europaturné  i maj i bl.a. Paris, Amsterdam och London.

De tidigare albumen har inte producerats lika snabbt som Visuals och under förra året släpptes albumet “+ -“Jonas Bjerre från bandet säger

– Liveshowerna som vi spelade runt det albumet fick oss att vara mer kreativa, vi skrev under hela turnén och den tände någonting inom oss. Att göra någonting annorlunda kändes rätt och vi ville göra ett album som vi spontant fått energin till under den där världsturnén, hellre än att vänta den normala tiden tre eller fyra år.

Albumet är inspelat och producerat av Mew själva i Köpenhamn och det färdigställdes under ett års tid. Låtarna representerar ett eget kapitel och sin egna berättelse. Idag släpps det första smakprovet från albumet heter “Carry Me To Safety”. Flera av albumets låtar handlar om det som händer runt om i världen just nu.

– Förra året var ett ganska mörkt år på manga plan, så det speglades i texterna, det är viktigt att komma ihåg att ta vara på det som finns här och nu säger Bjerre.

Tjugo år in i sin karriär är albumet Visuals ett avtryck av en känsla Mew har fångat, albumet släpps den 28 april.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Jesse Brewster - The Lonely Pines

Jesse Brewster – The Lonely Pines

Jesse Brewsters femte album, The Lonely Pines, fungerar oavsett om du är inne på folk, …