Wednesday , February 28 2024
Julian Brandt

Julian Brandt samarbetar med Johan Vävare

Idag släpps Julian Brandts nya singel “Deeper” där han samarbetat med Johan Vävare.

Efter samarbeten med svenska pionjärer inom den elektroniska musiken som Ralph Lundsten, Greg Fitzpatrick och Tom Wolgers följer nu Julian Brandt upp med nya singeln “Deeper”, där han arbetat tillsammans med Johan Vävare. Singeln är den fjärde från den kommande ep:n News.

– Första gången jag kom i kontakt med Johan Vävare var när Heinz Liljedahl producerade en låt med mitt gamla synthpopband Bobby. Johan byggde upp en rymdstation i studion med sladdar kors och tvärs, jag blev väldigt imponerad. Jag minns också att Olle Ljungström hängde där när vi spelade in. ”Deeper” bygger på en låtidé av Johan som jag producerat utifrån hans ljudspår. Jag har sedan skrivit melodistämmorna i verserna och lagt sång. Det är Johans text med min titel. Vi är båda väldigt nöjda med resultatet, berättar Julian för Zero.

Johan Vävare är mest känd som medlem i gruppen Mockba Music men också  som producent och studiomusiker. Han har bland annat spelat in skivor med Reeperbahn, Thomas DiLeva och Mauro Scocco. Som producent står han bakom inspelningar med bland andra Ratata, Lustans Lakejer, Bo Kaspers Orkester, Lädernunnan och Ubangi.

Mer information: www.julianbrandt.com

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Julian Brandt och Ralph Lundsten

Julian Brandt – aktuell med Ralph Lundsten och Lustans Lakejer

Julian Brandt berättade för Zero om samarbetet "Andromeda" med elektronikpionjären Ralph Lundsten samt den kommande Lustans Lakejer-turnén.