Wednesday , June 12 2024

Julian Brandt – aktuell med Ralph Lundsten och Lustans Lakejer

Julian Brandt och Ralph LundstenJulian Brandt berättade för Zero om samarbetet “Andromeda” med elektronikpionjären Ralph Lundsten samt den kommande Lustans Lakejer-turnén.

Julian, kan du beskriva vad Ralph Lundsten betytt för den elektroniska musiken och dig personligen?
– Jag minns när jag som grabb besökte Ralphs rosa villa och studion Andromeda tillsammans med min far. Alla häftiga ljud och konstiga apparater gjorde ett starkt intryck på mig. Ralph är en stor kompositör och en av de första som började med elektronisk musik.

Hur kom det här samarbetet att bli av?
– Jag har träffat flera olika musiker som var tidigt ute med elektronisk musik och framgångsrika i den tidiga syntvågen. I det här fallet började det med ett möte där vi samtalade och lyssnade på musik.

Hur uppfattar du resultatet när du nu lyssnar på “Andromeda”?
– Vi är båda väldigt nöjda med resultatet. Många har hört av sig med väldigt fin respons. Jag är säker på att tidens tand kommer att vara snäll mot vad vi har skapat.

Till sist: hur ser läget ut i Lustans-lägret inför höstens turné och vad kan publiken se fram emot?
– Vi är inne i en repetitionsperiod nu. Jag tycker det är extra kul att spela de låtar från Uppdrag i Genève som vi inte har framfört på många år, till exempel ”En lång natts färd mot dag” och ”Sista tangon i Paris”. Johan är Johan Kinde, Christer Hellman är en väldigt duktig, stabil trummis med fantastiska anekdoter från 80-talet och Tom Wolgers är en levande legend. Jag själv kan ju aldrig ersätta Bergstandh, utan jag gör så gott jag kan. Vi ser fram emot turnén och att träffa er!

Mer information finner du på www.julianbrandt.com.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Urban Hane – “Nätter utan drömmar”

Nu över till en riktigt snygg svensk new wave-låt.  Det handlar om Urban Hane, som …