Sunday , February 25 2024

Edwin Astley – International Detective / Tony Crombie – Man from Interpol

Review Overview

Betyg - 7

7

Él Records och Cherry Red återutger brittisk agentjazz från 1960.

User Rating: Be the first one !
Edwin Astley - International Detective / Tony Crombie - Man from Interpol
Skivbolag: Él Records / Cherry Red.

Él Records och Cherry Red återutger brittisk agentjazz från 1960.

International Detective / Man from Interpol bjuds det på brittisk agentseriejazz från omkring 1960 av den typ som spelas när hjälten efter ett anonymt samtal från en telefonkiosk kallats ut till ett övergivet magasin i hamnen vid midnatt. Lyssnaren förväntas dessutom förtära musiken utan det visuella ackompanjemang som ursprungligen åtföljde tonerna.

Är du trots allt detta fortfarande med? Utmärkt, då fortsätter vi.

Under första halvan av cd:n dirigerar kompositören Edwin Astley, mest känd för signaturen till Helgonet, The TV Jazz All Stars igenom musiken till tv-serien International Detective. Det är modern jazz med udda taktarter och besvärliga bebopsolon, men även lättsmälta latinrytmer, och låtarna har titlar som ”Murder Chase” och ”Night Patrol”. Det återkommande huvudtemat för International Detective är inte riktigt lika minnesvärt som ledmotivet från just The Saint, men det hade kanske varit för mycket begärt.

Del 2 följer exakt samma recept, men nu heter kompositören Tony Crombie och tv-serien är Man from Interpol. Spåren heter saker som ”The Toff”, ”Nightprowl”, ”Panic Station” och (min favorit) ”Interpol Cha Cha”.

International Detective / Man from Interpol serverar upp en hel bunke drivig, modern jazz. Och vem älskar inte cool jazz? Just det.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

The Cinema of Miles Davis

Miles Davis – The Cinema of Miles Davis

(Relativt) lättlyssnad filmmusik från Miles Davis.