Henrik Wittgren - Saturn

R.I.P Saturn – Göteborgs äldsta popklubb går i graven

Efter 17 år lägger Henrik Wittgren ner Göteborgsklubben Saturn. Klubben har blivit någon form av inkörsport för indiepopare i Göteborg. Klubben har fostrat två generationer popare och fredagen den 18:e november spelas den sista sången på Henriksberg.

R.I.P SATURN (2000.01.15-2016.11.18)
Sagan om Göteborgs äldsta indiepopklubb har kommit till de sista sidorna. Henrik Wittgren startade klubben och stått bakom DJ-båset de flesta av kvällarna.

– Jag trodde aldrig att man skulle köra klubben i nästan 17 år och 275 gånger, men nu känns det som rätt tid att avsluta klubbens historia. Dansgolvet kommer att fyllas med musik som betytt mycket för klubben genom åren. Allt från hitsen vi spelade 2000 på Haket (innan Håkan släppt sin första soloskiva) till Kents sista… De där klassiska britpoplåtarna, de galna elektropoplåtarna och “Shoreline” säger Henrik.

Klubbhistorik
I januari 2000 körde Saturn sin första kväll på Haket. Kent hade precis släppt Hagnesta Hill och man ordnade en Kentspecial på en av våningarna och körde blandat dansgolv i källaren. Kvällen blev en succé och klubben drevs vidare med temakoncept. Bowie-, Broder Daniel och Smiths-kvällar osv. Istället för att sätta liveband i fokus som många andra klubbar körde Saturn på temakonceptet där de gick “all in” på en artist varje kväll. Genom åren har man fått höra allt från gamla klassiska britter som The Smiths, The Cure, Beatles och Blur, ny Göteborgspop som Håkan Hellström, Broder Daniel och Makthaverskan till elektropop som Icona Pop, Mesh, Chvrches och La Roux.

2011 flyttade klubben en spårvagnshållplats till Henriksbergs Takterrass. En ny epok inleddes och klubben fick ny luft under vingarna. Totalt har det blivit nästan 17 år och ca 275 kvällar. I stort sett alla som lyssnat på indiepop i Göteborg mellan 2000-2016 känner till klubben och/eller har varit där. Stammisar och kommit och gått, men en ny publik har alltid funnits.

Utställning
Eftersom det är sista gången någonsin blir det inget speciellt tema, men istället ordnas en utställning med flyers och bilder från klubben 17 år.

Samlad info
Sista Saturn – Fredag 18 november

Kvällen tjuvstartar med en middag klockan 19.00 dit det krävs en speciell biljett. Vill man komma på middagen hör av dig till henrik@popklubb.se för mer info.

Öppet 21.00-02.00
Indiepop / Britpop / Electropop
DJ Henrik
Entré: 80 kr
Plats: Henriksbergs takterrass, Stigbergsliden 7, Göteborg

Hemsida: www.popklubb.se
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/805722152903854/

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Henrik Berggren

Henrik Berggren ber svenska folket om ursäkt

Video, höstturné och öppet brev.