Sons of Sam – återutger sin produktion

Nu över till en intressant återutgivning.

Sons of Sam från Hudiksvall bildades 1999, när de tre barndomsvännerna Pär Bohjort, Henrik Östlund och Magnus Dahlberg satt på en brygga och diskuterade drömmen om att starta ett band. En tanke de haft sedan de besökt Hultsfredsfestivalen året innan.

Namnet Sons of Sam myntades efter att Magnus sett en film där David Berkowitz porträtterades. Musiken blev, enligt bandet själva, ”som en blandning mellan Broder Daniel och Caesars Palace, men med en egen touch”.

Under Sons of Sams fyra år på musikscenen var även Jörgen Oderstad och Andreas Svensson med i konstellationen. Kvintetten hade sin största framgång med låten ”Sunday Sweetheart” och var ute på vägarna tillsammans med Marit Bergman, under hennes debutturné som soloartist.

Det har nu gått över tjugo år sedan bandet bildades och de vill därför, äntligen, släppa musiken de skapade på Spotify, istället för att bara ha den liggande i en byrålåda.

Resultat blev Basically Everything (Volume 1 & 2).

Ni hör dessa stycken sorgligt bortglömd svensk indierockhistoria här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Wicked Shy

Wicked Shy – Broder Daniel-inspirerat från Västerås

Det nystartade Västeråsbandet Wicked Shy bestående av William Ulff, Johannes Ehres, Felix Siljeholm och Dennis …