Sons of Sam – återutger sin produktion

Nu över till en intressant återutgivning.

Sons of Sam från Hudiksvall bildades 1999, när de tre barndomsvännerna Pär Bohjort, Henrik Östlund och Magnus Dahlberg satt på en brygga och diskuterade drömmen om att starta ett band. En tanke de haft sedan de besökt Hultsfredsfestivalen året innan.

Namnet Sons of Sam myntades efter att Magnus sett en film där David Berkowitz porträtterades. Musiken blev, enligt bandet själva, ”som en blandning mellan Broder Daniel och Caesars Palace, men med en egen touch”.

Under Sons of Sams fyra år på musikscenen var även Jörgen Oderstad och Andreas Svensson med i konstellationen. Kvintetten hade sin största framgång med låten ”Sunday Sweetheart” och var ute på vägarna tillsammans med Marit Bergman, under hennes debutturné som soloartist.

Det har nu gått över tjugo år sedan bandet bildades och de vill därför, äntligen, släppa musiken de skapade på Spotify, istället för att bara ha den liggande i en byrålåda.

Resultat blev Basically Everything (Volume 1 & 2).

Ni hör dessa stycken sorgligt bortglömd svensk indierockhistoria här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Wicked Shy

Wicked Shy – Broder Daniel-inspirerat från Västerås

Det nystartade Västeråsbandet Wicked Shy bestående av William Ulff, Johannes Ehres, Felix Siljeholm och Dennis …