Avante Black - 2016

Avante Black debuterar med “Drug Money”

Svenska Ottilia Zimmerman Kjulsten bildar tillsammans med svenske Emil, italienska Gabs och brittiska trummisen Dean Avante Black. Bandet har nyligen skrivit på för klassiska Play It Again Sam (PIAS) och släpper nu sin debutsingel ”Drug Money”.

Den Londonbaserade gruppen gör alternativ electronisk pop som bärs upp av Ottilias melodiska sångröst. Avante Black kan enklast beskrivas som en korsning mellan Empire of The Sun och Lykke Li och det är Otiiilas förmåga att kombinera olika genres som electronica, shoegaze och pop som gör Avante Black till en så intressant nykomling. Singeln ”Drug Money” är producerad av Luke Smith (Foals, Petite Noir, Depeche Mode).

De riktigt uppmärksamma vet att Avante Black tidigare släppt den självproducerade låten ”Imaginary Love” vilken gett gruppen en del uppmärksamhet och kontraktet med PIAS. Båda låtarna finns på Spotify.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …