Saturday , April 13 2024
Pete Doherty - 2016

Pete Doherty släpper nytt album

Den 2 december släpper den mytomspunne sångaren och gitarristen Pete Doherty nya albumet Hamburg Demonstrations.

Redan nu finns första singeln ”I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone” tillgänglig på samtliga plattformar.

Hamburg Demonstrations är producerad, inspelad och mixad av Johann Scheerer i Cloud Hill Recordings, Hamburg.

Pete som alltid har velat spela in i Hamburg, främst då det var där Beatles först utvecklades, fick höra talas om Cloud Hill Recordings och bestämde sig för att redan dagen efter dyka upp oannonserad. Han blev så förälskad i studion att han stannade i hela sex månader. Albumet kommer att finnas tillgängligt digitalt på CD och 12-tumsvinyl.

Albumet innehåller en nyinspelning av Amy Winehouses tribute ”Flags Of The Old Regime” (nu kallad ‘Flags From The Old Regime’). På albumet finns även låtar som ”Hell To Pay At The Gates Of Heaven”, skriven efter terrorattackerna i Paris i november förra året. Låten beklagar det faktum att unga människor plockar upp vapen istället för gitarrer “Kom igen pojkar välj ditt vapen J-45 eller AK-47?” (Gibson J-45 var John Lennons favoritgitarr).

Spårlista:

 • Kolly Kibber
 • Down For The Outing
 • Birdcage
 • Hell To Pay At The Gates Of Heaven
 • Flags From The Old Regime
 • I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone) V2
 • A Spy In The House Of Love
 • Oily Boker
 • I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone)
 • The Whole World Is Our Playground
 • She is Far

Pete Doherty släppte sitt kritikerrosade debut solo album Grace/Wastelands 2009. Han har släppt 3 album med The Libertines- Up The Bracket (2002), The Libertines (2004) and Anthems For Doomed Youth (2015) och 3 album med Babyshambles – Down In Albion (2005), Shotter’s Nation (2007) and Sequel To The Prequel (2013).

Om Frans Jahnstedt

Kolla även

The Libertines Way Out West

The Libertines till Way Out West

Den klassiska indiekvartetten kommer till Göteborg.