Way Out West 2016

Way Out West – Här är fredagens höjdpunkter

Under fredagen gästas Way Out West och Slottskogen av flera stora stjärnor. The Libertines ställde in gårdagens spelning och står i stället på scen ikväll vilket förstärker uppställningen ytterligare. Nedan följer några av våra favoriter som ni inte bör missa.

AURORA
18:00 – Linné

Med sin synthpop tog denna norska singer-songwriter världen med storm. Sedan debuten i fjol har det rullat på och nu rullar turnén in i Slottskogen. En stark rekommendation från oss på Zero, missa inte!!!

NICOLE SABOUNÉ
19:30 – Linné

Nicole börjar nu bli ett etablerat namn i Sverige efter sina två fullängdare. Hon började skriva musik tillsammans med bland andra Ola Salo och Niklas Stenemo efter att ha medverkat i TV-programmet The Voice. Influenserna hämtas från bland annat 70-80-talens punk- och rockscen och grupper som Joy Division.

THE TALLEST MAN ON EARTH
19:50 – Flamingo

Bakom The Tallest Man On Earth döljer sig den Leksands-bördige singer-songwritern Kristian Matsson som trots artistnamnet enbart är 170 cm lång. Ett okänt namn för många i Sverige men internationellt är Kristian riktigt stor och så också på Way Out West!

THE LIBERTINES
20:00 – Azalea

Visst blev det en mindre skandal även denna gång när Pete Doherty och hans The Libertines skulle uppträda i går. Spelningen ställdes in och nu ska de spela idag istället. Om det var ett PR-trick för att de inte orkar ställa till med riktiga bus längre vet nog bara bandet själva. Hur som helst kommer det kultförklarade engelska bandet att vara en häftig upplevelse för dem som var för unga när det begav sig.

PJ HARVEY
Flamingo – 22:30

PJ Harveys karriär startade 1992 och sedan dess har hon haft en given plats i musikbranschen. Råa gitarrer tillsammans med olika inslag av genremässigt udda instrument identifierar hennes musik. Ovanpå ligger en stark röst med utlämnande texter om desperat åtrå och olycklig kärlek.

LIIMA
Pustervik – 23:00

Zero-favoriterna Efterklang bildade så sent som i år bandet Liima tillsammans med trummisen Tatu Rönkkö. Debuten släpptes i mars och har fått lysande recensioner. Här kan vi utlova en rejäl dos experimentell elektronisk musik.

PEACHES
Bananpiren, Honduras – 01:00

Kanadensiska Merrill Nisker alias Peaches gör electroclash och har så gjort sedan genombrottet på 90-talet. Är du filmintresserad har du säkert hört hennes låtar i filmer som Mean Girls, My Little Eye och Lost In Translation.

Little Jinder
Bananpiren, Magasin 105 – 02:30

Dagens “orka vara vaken” går till Little Jinder. Den prisade popsångerskan står på scen så sent att Zero-redaktionen kan lova att vi inte kommer att närvara.  Är man däremot pigg och sugen på elektronisk pop med vackra svenska texter, då är Bananpiren 02:30 rätt plats.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Way Out West 2023

Way Out West – Detta var WOW!

Försöken har varit många att stoppa Way Out West, men bara pandemin har lyckats. I …