Elegant Machinery 2006 (2016)

Elegant Machinery återuppstår och släpper nytt

Det legendariska och omtalade svenska synthpopbandet Elegant Machinery gör comeback. Gruppen befinner sig just nu i en studio i Göteborg för att färdigställa några nya låtar.

Gruppen gjorde en omtalad och framgångsrik comeback redan 2008 med albumet ”A Soft Exchange” men splittrades snart igen efter hårda ord i media. Den troliga anledningen var att bandets keyboardist Richard Jomshof fått en riksdagsplats för kontroversiella partiet Sverigedemokraterna. Bandet deklarerade tydligt att de var ett opolitiskt band och att medlemmarna hade skilda politiska uppfattningar och att det har de alltid hållit utanför bandet. Detta deklarerade de bland annat i Zero men trots detta blev mediauppmärksamheten troligtvis för tufft och bandet splittrades.

Nu återförenas gruppen utan Richard. Även Johan Malmgren har lämnat gruppen och kvar är originalmedlemmarna Leslie Byane och sångaren Robert Enforsen som till sin hjälp har producenten och livemedlemmen Jonaz Kröjtz.

Zero har varit på plats i studion och tjuvlyssnat och det låter elektroniskt, 80-tal med en liten touch 2000-tal.

Fredagen den 7 oktober gör bandet sin första comebackspelning med nytt material på Debaser Strand i Stockholm tillsammans med förbandet Sine City. Inget förköp, kommer man innan kl: 22:00 är det fri entré därefter 120 kr i dörren.

En vecka senare fredagen den 14 oktober spelar gruppen i Göteborg på Stora Teatern tillsammans med förbandet Human Lynx. Biljetter. www.frihamnenevent.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Elegant Machinery 2006 (2016)

Premiär: Elegant Machinery – Wheels In Motion

Idag kan Zero premiärspela Elegant Machinerys comeback-singel och video “Wheels In Motion”. Låten är hämtad …