Wednesday , February 21 2024

Saft till Electronic Summer som blir utsålt för tredje året i rad.

Med bara en dag kvar ser det ut som succéfestivalen Electronic Summer går mot utsålt för tredje året i rad. I sista minuten har man också adderat svenska synthpoparna Saft till en redan stark line-up.

För två veckor sedan gjorde festivalen Subkult i Trollhättan debut och i helgen som gick var det Kalabalik på Tyrolen i Alvesta. Båda festivalerna fick ett lyckat resultat men med en hel del elakt regn. Så nu hoppas nog den svartklädda massan på tredje gången gillt… för det är faktist tredje helgen i rad det är synthfestival i Sverige. Har detta hänt någon gång tidigare?

Regnfritt
I helgen blir det garanterat regnfritt då Electronic Summer äger rum på Brewhouse i Göteborg. Electronic Summer som är den namnkunnigaste av festivalerna ser ut att gå mot slutsålt då endast ett fåtal biljetter finns kvar när Zero kontaktar arrangören på onsdagseftermiddagen.

Vill man lägga beslag på en biljett gör man det här: www.biljettforum.se

Wolfgang Flür pratar om Kraftwerk
Festivalen har precis som tidigare en väldigt intressant line up. Utmärkande är att industri legenderna Das Ich gästar och att den före detta Kraftwerk medlemmen Wolfgang Flür både gör en spelning och pratar om sin omtalade bok ”I Was A Robot” på fredagen . På lördagen kommer de tyska 8-bitarsexperterna Welle:Erball göra sin första Sverige-spelning på länge.

Ny bokning
I sista stund har man även kompletterat med en av 90-talets stora synthpopgrupper Saft. Med hits som ”Superstjärna” och ”Underbar” är det ett riktigt tillskott till en redan stark lineup. Se videon till gruppens comeback-singel ”Inget mer att ge” här ovan.

TORSDAG 25 AUGUSTI
Spark!
Vanguard
Mars TV
Digidroid 

FREDAG 26 AUGUSTI
Das Ich (DE)
Leæther Strip (DK)
Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk)* (DE)
Ashbury Heights

* Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk) kommer även att prata om sin bok “I Was A Robot” under fredagen.

LÖRDAG 27 AUGUSTI
Welle:Erdball (DE)
Grendel (NL/UK)
Solitary Experiments (DE)
Chinese Detectives (NO)
Saft (Ersätter Michigan)

Spelschema
http://www.electronicsummer.se/preliminary_web_schedule.jpg

 

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bodyfest Nalen

Bodyfest på Nalen

Celebra besökare från Schweiz och Belgien.