Friday , October 7 2022

Newmen & Wolfgang Flür – “Futur I”

Vi inleder veckan med att titta på ett intressant samarbete.

Å ena sidan har vi det Frankfurtbaserade bandet Newmen, som kallar sig själva ”a sound experience oscillating between asphalt, sun and disco.”

Å andra sidan har vi självaste Wolfgang Flür, som mellan 1973 och 1986, iklädd röd skjorta och svart slips, skapade elektroniska rytmer åt Kraftwerk på egenhändigt tillverkade slagverk (läs gärna mer i en av Zeros flera intervjuer med legenden).

Hur låter det då? Jo, lyssna här:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Saft till Electronic Summer som blir utsålt för tredje året i rad.

Med bara en dag kvar ser det ut som succéfestivalen Electronic Summer går mot utsålt …