Saturday , April 13 2024

Newmen & Wolfgang Flür – “Futur I”

Vi inleder veckan med att titta på ett intressant samarbete.

Å ena sidan har vi det Frankfurtbaserade bandet Newmen, som kallar sig själva ”a sound experience oscillating between asphalt, sun and disco.”

Å andra sidan har vi självaste Wolfgang Flür, som mellan 1973 och 1986, iklädd röd skjorta och svart slips, skapade elektroniska rytmer åt Kraftwerk på egenhändigt tillverkade slagverk (läs gärna mer i en av Zeros flera intervjuer med legenden).

Hur låter det då? Jo, lyssna här:

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Saft till Electronic Summer som blir utsålt för tredje året i rad.

Med bara en dag kvar ser det ut som succéfestivalen Electronic Summer går mot utsålt …