Saturday , August 20 2022

Andreas Wandegren – “40 megaton”

Vissa gillar prydlig preppy-stil, andra föredrar jeans och vissa trivs bäst i lack eller läder. Vissa har blont hår, andra har mörkt hår och det finns även medmänniskor som känner sig mest hemma i lila flätor eller rosa tuppkam.

Att folk ska få tänka själva och se ut som de vill (det må vara i H&M:s senaste kollektion, utsvängda hippiebyxor eller en svart bomberjacka) borde vara en självklarhet 2016. Som den kloka rymdblomman Thomas DiLeva en gång sjöng: “Vi är vackra allihop”. Men sorgligt nog finns det fortfarande fördomar och diskriminering…

61786_486057678118336_1024994784_n

Andreas Wandegren, bekant från konstellationer som Dark Side Cowboys och Morlocks, slår med sin nya singel “40 megaton” ett slag för rätten att få vara sig själv. Låten är tillägnad RTSI (Rätten till sin identitet), ett projekt som drivs av och i samarbete med ideella organisationer (Kulturens, KF Kretsen och SUB Riksförbundet för Subkultur). RTSI har också varit inblandade i den genomtänkta musikvideon.

“40 megaton” handlar om utanförskap, alienation och uppgivenhet. Om att försöka hitta vägen i en okänd värld utan vare sig karta eller kompass.

Till sommaren släpper Andreas Wandegren sitt nya soloalbum En skugga bland skuggor, där han blandar svensk rocktradition med americana och maskinljud.

Följ Andreas Wandegrens vidare framfart här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Clan Of Xymox - Days Of Black, omslag

Clan Of Xymox – Days Of Black

2014 slog Clan Of Xymox till med sitt senaste album, den mycket lyckade Matters Of …