Wednesday , July 24 2024
Melodifestivalen 2016, Malmö Arena

Melodifestivalen: Så gick det i deltävling 2 – 2016

Veckans andra resa på Melodifestivalturnén gick till Malmö. Staden bjöd som vanligt upp på bästa sätt, det är ju inte första gången som det arrangeras festival här nere. Förutom Melodifestivals-stoppen har även Eurovison arrangerats här 2013. 

Hur var det då här nere och hur gick det? Pressrummet var som vanligt fyllt med samma glada gäng. Vi har gänget från Aftonbladet med Tobbe Ek i spetsen som tillsammans med Göran på Radio Active och Tobias på P3 Star hörs och syns mest medan Expressens Anders Nunstedt rör sig mer i bakgrunden och gör inte så mycket väsen av sig.

Vi bjöd in Göran Sagstuen från Radio Active som expert denna veckan och han tippade Isa och David Lindgren till final. Se klippet här:

Zero TV med expert Göran från Radio Active << Klicka här >>

Hur gick det då? Jo, David Lindgren var alla överens om och han gick till final. Lite mer överaskande var det att han fick 19 åriga Wictoria Johansson med sig till Solna. Wictoria får får anses var veckans skräll även om förra veckans Zeroexpert Petter Jahnstedt tippade henne vidare.

Resultat Malmö
• Till final: David Lindgren, Wiktoria
• Till Andra chansen: Molly Pettersson Hammar, Isa.
• Utslagna: Krista Siegfrids, Victor och Natten, Isaksson, Nilsson & Svenningsson

Här kan ni se intervjuer från Green Room efter tävlingen.

Zero TV Live från Green Room << Klicka här >>

På efterfesten var ISA först på plats och trots sina 17 år öppnade hon en champagneflaska men tog själv bara ett glas cola, precis enligt både regel- och lagboken! Senare tog det mer fart. Zero TVs #Perisocpe sändning från efterfesten ser ni här:

Zero TV Live från efterfesten << Klicka här >>

Nästa lördag hålls deltävling 3 i Norrköping, därefter väntar Gävle. Andra chansen hålls i  Halmstad och finalen går i  Solna den 12 mars. Ni följer Zero TV live från flertalet av deltävlingarna via appen #Periscope under vårt namn @zeromagazine

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Anna Lidman

Anna Lidman – rutinerad skivdebutant

Hon har haft en viktig roll i en hyllad Queen-musikal och varit med i Melodifestivalen …