Friday , August 19 2022

Nytt album och turné från Berlintrion Moderat

Den populära Berlintrion Moderat, som är en sammansmältning av electronicabandet Modeselektor (Gernot Bronsert och Sebastian Szary) och ambientmästaren Apparat (Sascha Ring), har ett nytt album på gång.

Moderat_III_Cover_Print

Den nya skivan, som är konstellationens tredje samarbete, kommer rätt och slätt att kallas III och är tänkt att släppas i början av april.

Moderat ger sig dessutom ut på en längre turné. Den 10 april besöker de Köpenhamn för en spelning på Vega.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lucie & The Robot – suggestiv elektronisk pop från Berlin

Nu över till en ny, intressant konstellation från Berlin. Bakom mikrofonen hittar vi Lucie, en …