Weird Bananas släpper album

Den unge helsingborgaren Felix Nordh, som Zero intervjuade förra hösten (läs en uttömmande artikel här), tillhör förmodligen norra Skånes mest kreativa män.

Weird_Bananas_Felix_1

När han inte, iklädd tropikhjälm, jagar utomjordiska varelser i skogarna utanför Hässleholm, recenserar han filmiska mästerverk som ”Stockholmsnatt” eller provsmakar cupcakes fyllda med fisk (för en inblick i dessa obskyra aktiviteter rekommenderas humorkanalen MonteFjanton på YouTube).

Ovanpå allt annat skapar Felix svängig, åttiotalsinspirerad bitpop under namnet Weird Bananas. Efter att tidigare främst ha funnits på Soundcloud och YouTube, släpper han nu en fullängdare på de mer kommersiella medierna iTunes och Spotify. Denna heter The Possible Made Impossible och är precis lika skönt 8-bitarsfunkig som Weird Bananas tidigare släpp.

Weird Bananas-album

Provlyssna på ett av de 14 spåren, ”Back To Basics, Bitch”, här (animation av Simon Arwidson):

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Piglet Outlet – ett spiritualistiskt musikkollektiv

Det egensinniga kollektivet Piglet Outlet debuterade förra året med EP:n Paradise in Progress. Nu är …