Tuesday , August 9 2022

Weird Bananas släpper album

Den unge helsingborgaren Felix Nordh, som Zero intervjuade förra hösten (läs en uttömmande artikel här), tillhör förmodligen norra Skånes mest kreativa män.

Weird_Bananas_Felix_1

När han inte, iklädd tropikhjälm, jagar utomjordiska varelser i skogarna utanför Hässleholm, recenserar han filmiska mästerverk som ”Stockholmsnatt” eller provsmakar cupcakes fyllda med fisk (för en inblick i dessa obskyra aktiviteter rekommenderas humorkanalen MonteFjanton på YouTube).

Ovanpå allt annat skapar Felix svängig, åttiotalsinspirerad bitpop under namnet Weird Bananas. Efter att tidigare främst ha funnits på Soundcloud och YouTube, släpper han nu en fullängdare på de mer kommersiella medierna iTunes och Spotify. Denna heter The Possible Made Impossible och är precis lika skönt 8-bitarsfunkig som Weird Bananas tidigare släpp.

Weird Bananas-album

Provlyssna på ett av de 14 spåren, ”Back To Basics, Bitch”, här (animation av Simon Arwidson):

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Littérature Non-Stop: elektroniska artister tipsar om sommarlektyr

Joseph Ratzinger, mer känd som Påve Benedictus XVI, uppmanade häromåret folk att förkovra sig i …