Sunday , December 4 2022

Cybernetic Destiny – “The Chase”

Låt oss titta lite närmare på svenska Cybernetic Destiny, som bjuder på melodisk synthwave av finaste modell.

Bandet, som från början var en trio, bildades redan på nittiotalet och fick uppmärksamhet genom sin snygga ljudbild uppbyggd kring klassiska Rolandmaskiner som TB303, 808 och SH101. 

Skivkontrakt och en albumrelease var mer eller mindre klara, men ödet ville annorlunda och av olika omständigheter somnade projektet in.

Men nu är Cybernetic Destiny tillbaka – i form av duon Johan Danielsson och Tommi Leppämäki – och bjuder på en ny EP, där chipmusik och synthwave kombineras med en lagom dos dystopi och mörker. 

Lyssna på The Chase här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Littérature Non-Stop: elektroniska artister tipsar om sommarlektyr

Joseph Ratzinger, mer känd som Påve Benedictus XVI, uppmanade häromåret folk att förkovra sig i …